Над три часа продължиха изказванията по  в Народното събрание и

...
Над три часа продължиха изказванията по  в Народното събрание и
Коментари Харесай

Комисия ще разследва Nexo, всички депутати за

Над три часа продължиха изявленията по  в Народното събрание и основаването на Временна комисия, стигайки до функционалността на основния прокурор и правосъдна промяна. Основен акцент на разногласието бе сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ по какъв начин се финансират партиите им.

Десислава Атанасова репликира на обвинявания на Политическа партия, че тяхната партия няма доклади за финансирането й. Опитвате се да изместите тематиката, счита тя.

Асен Василев разгласи, че Политическа партия ще поддържат основаването на Комисията, само че мисли, че е загуба на време , а главният му аргумент е, че " прокуратурата би трябвало да се заеме с проблема, а не Народното събрание ".

Вежди Рашидов сдаде председателското място, с цел да разяснява от трибуната, че с годините се е нагледал на олигарси, които желаят да купят страната. Той " ял калая " на Иво Прокопиев доста пъти и изиска Комисия, която да откри обстоятелствата.

Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи изиска Комисията " да проверява и обвързваните с компанията юридически лица ". Предложението бе признато.
 Споровете за Nexo: От финансирането на партиите до Пеевски и кръга
Споровете за Nexo: От финансирането на партиите до Пеевски и кръга " Капитал "

Депутатите започнаха диспути по основаване на Временна парламентарна комисия, която да проверява абсурда с Nexo

Тома Биков от ГЕРБ разяснява и упрекна Демократична България, че не може да се направи правосъдна промяна, тъй като не може да се разграничи положителното от злото.

Депутатът от Политическа партия Рени Стефанова предложи смяна в задачата на комисията - да се проверяват изборите за депутати и Народно събрание за 2022 година и финансирането на партиите . Предложението бе отхвърлено. Искрен Митев проучва след вота, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " не желаят да стане ясно по какъв начин са финансирани акциите им. Ядоса се Йордан Цонев, който изиска да създадат настрана предложение и Движение за права и свободи ще го поддържа.

Александър Иванов от ГЕРБ нападна също, че отворил докладите на депутатите от " Продължаваме промяната " и нито един от линковете не бил деен, докладите на ГЕРБ са обществени, безапелационен бе той.

Настимир Ананиев, чието име бе забъркано в абсурда, взе думата, с цел да изясни, че има доклади на партия ВОЛТ. Кой ви заплаща за акциите и от кое място ви идва разликата в средствата, попита той народните представители от ГЕРБ.

В умозаключение депутатите гласоподаваха единомислещо - 190 гласа " за " . Срокът на деяние на Временната комисия ще е един месец, в състава й ще влизат по двама депутати от всички парламентарни групи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР